SASTOJCI:
4 jaja
80 g šećera
4 žlice mlijeka
70 g pšeničnog oštrog brašna
1 prašak za pecivo
ZA KREMU
30 g želatine u prahu i 12 žlica vode
600 ml jogurta
1 kg jagoda(voće po želji)
500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g šećera u prahu
PRIPREMA
Jaja i šečer mješajte mikserom dok ne dobije gustu smjesu.Zatim dodajte mlijeko,brašno pomješano s praškom za pecivo,lagano promješajte i uspite u kalup za tortu 26 cm obloženim papirom za pečenje,pecite u pečnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta.
Želatinu pomješajte sa hladnom vodom i ostavite stajati 10 min.Zagrijte(ali ne do vrenja) 200ml jogurta i u njemu mješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte ostalom jogurtu.
Voće operite ,jedan dio poslužite po ohlađenom biskvitu,a ostalo sitno sameljite.
Usitenjeno voće umješajte u jogurt.
Vrhnje za šlag mješajte mikserom dok ne dobijete šlag,a na kraju umješajte šečer u prahu.Jogurt sa voćem i šlag lagano izmješajte i prelijte preko biskvita.
Tortu držize na hladnom(u hladnjaku) dok krema ne postane čvrsta.
Nema komentara:
Objavi komentar