SASTOJCI
30 dag mljevenog mesa
2 ploške kruha
1 luk
sol,crvenapaprika,papar
1 češanj češnjaka
4 mala jaj
1 žlica brašna
ulje za prženje
peršin za ukras
PRIPREMA-Kruh prelijte s amalo hladne vode i ostavite nekoliko minuta da se razmoči,pa iscjedite vodu.
Luk sitno iskošite,a jaja tvrdo skuhajte i ogulite.
Mljeveno meso stavite u posudu,dodajte razmočeni kruh,luk,sol,papar,crvenu papriku i kosani češnjak.
Smjesu dobro izradite (rukama) i razdjelite na 4 jednaka djela.
Svaki dio mesa malo spljoštite,stavite jaje i uvijte ga dobro sa svih strana u mesnu smjesu.
Zatim okruglice uvaljajte u brašno i stavite pržit na vruče ulje.
Okruglice za vrijeme prženja okrečite kako bi se jednolično popržile sa svih strana.
Poslužite uz varivo od graška ili drugog povrča.
Nema komentara:
Objavi komentar